Proteza dentara

Proteza Dentara

Proteza dentara este un dispozitiv mobilizabil de inlocuire a dintilor lipsa, realizata din rasini acrilice si care poate incorpora chiar ceramica sau metal pentru un suport structural aditional.

Programeaza-te

Proteza ajuta la intarirea muschilor ce controleaza expresia fetei, oferind suportul necesar pentru obraji si buze, contribuie la indepartarea dificultatilor de fonatie si de masticatie.

Cum se realizeaza proteza dentara?

Procedura incepe cu amprentarea arcadelor si cu inregistrarea relatiilor de ocluzie (a “muscaturii”), ceea ce va oferi medicului dentist informatiile necesare realizarii protezei.

Sunt necesare sedinte pentru stabilirea culorii dintilor, a formei si a adaptarii protezei.

Dupa realizarea protezelor finale, acestea vor fi aplicate si veti primi indicatii privitoare la intretinerea lor.

Tipuri de proteze

Exista doua tipuri de proteza dentare: totala si partiala. Ambele sunt realizate individual si necesita o prelucrare extrem de fina. Proteza va oferi un aspect natural si va reface zambetul si functiile aparatului dento-maxilar, mai ales daca intretinerea lor este una corecta.

Proteza dentara totala

Acestea inlocuiesc toti dintii, superiori sau inferiori. Confortul depinde de muschi, oase, limba si saliva. Pacientii vor incepe sa poarte proteze abia dupa vindecarea locurilor de extractie.

Supraprotezarea constituie un tip conventional de proteza, asemanator protezelor totale.

Diferenta consta in faptul ca nu toti dintii sunt extrasi si ca se folosesc unul sau mai multi dinti pentru suport. Acest tip ofera o stabilitate superioara in timpul masticatiei.

Supraprotezarea costa mai mult si, in general, necesita mai mult sedinte pentru prepararea dintilor pana la finalizarea intregii proceduri.

Proteza dentara partiala

Se realizeaza pentru a corecta lipsurile dentare atunci cand lipsesc doar cativa dinti.

Atasamente metalice ancoreaza protezele de dintii dumneavoastra naturali. Protezele partiale mentin aliniamentul dintilor, prevenind miscarea dintilor si mobilitatea acestora.

Protezele partiale pot preveni pierderea dintilor ca urmare a aparitiei cariilor sau a bolilor gingiei (parodontale).

Avantaje

Proteza dentara ofera un zambet deosebit, cu aspect natural. Aceasta este realizata din materiale foarte durabile si rezista foarte mult in timp daca ingrijirea lor este corecta.

In mod uzual, protezele sunt purtate intre 5 – 10 ani, timp in care pot fi necesare diverse manopere de ajustare.

Ele corecteaza si alte probleme, de la fonatie la masticatie, pentru cei mai multi pacienti.

Dezavantaje

Tesuturile orale (osul si gingia) se modifica pe parcursul duratei de viata a protezelor dumneavoastra, astfel incat si daca le veti tine un timp indelungat, ele pot necesita ajustari sau chiar inlocuire.

Cu ajutorul unei proteze, o persoana poate obtine doar 15-23% din eficienta masticatorie a unei persoane care isi foloseste dintii naturali. In cazul unei proteze totale superioare (maxilare), cerul gurii (palatul) este acoperit, ceea ce poate duce la o reducere a capacitatii de percepere a gustului alimentelor.

Afla daca esti un candidat potrivit astazi!

Pentru a afla daca proteza dentara asta alegerea potrivita pentru dumneavoastra, sunati la 0733.336.825. Echipa La Stomatologie este prietenoasa, primitoare si va poate face o recomandare detaliata cu privire la alegerea cea mai buna pentru sanatatea orala, adaptand-o la nevoile dumneavoastra.
Programeaza-te
2019-12-04T15:13:59+02:00