Preventia

Preventia

Stomatologia preventiva combina eficient ingrijirea orala corespunzatoare, la domiciliu, cu ingrijirea in cabinetul stomatologic, de catre medicii dentisti.

Programeaza-te

Stomatologia preventiva subliniaza importanta procedurilor uzuale de igiena si a practicilor zilnice de prevenire a cariilor dentare si a altor boli si afectiuni dentare.

De ce se face profilaxia dentara?

Daca aveti grija de dintii dumneavoastra acasa, va puteti intreba de ce dentistul dumneavoastra spune ca aveti nevoie de aceasta consultatie.

Exista multe probleme dentare pe care nu le puteti observa intr-un stadiu incipient. Acestea pot sa nu provoace dureri de la inceput si pot sa nu prezinte semne vizibile. Cu toate acestea, o programare profilactica va putea ajuta medicul dentist sa diagnosticheze aceste probleme intr-un stadiu incipient.

De exemplu, in primele etape, este posibil ca o carie sa nu provoace nicio durere. In timpul consultatiei de preventie, medicul dentist poate gasi o carie mica si o poate repara inainte de a deveni mai mare si de a va provoca durere.

Este foarte important sa efectuam controalele periodice (la fiecare 6 luni) pentru a putea evita probleme grave, care pot aparea in timp.

Urmand un program de igiena corect si acordand atentie alimentatiei, in cadrul consultului periodic cel mai probabil veti beneficia de un tratament profilactic (detartraj, periaj, aiflow). Chiar daca apar mici probleme intre vizite, acestea pot fi mici carii care pot fi tratate foarte usor, fara complicatii.

Ce se intampla in lipsa controlului de rutina?

Prin neprezentarea la controlul periodic si amanarea tratamentului, micile carii sau afectiuni pot incepe sa evolueze si sa provoace durere, iar tratamentul necesar va deveni mai complex.
Programeaza-te
2019-12-04T14:53:52+02:00