Implanturi dentare

Implanturile Dentare

Implanturile sunt astazi alegerea preferata pentru restaurarea zambetului cu inlocuitori care arata, se simt si functioneaza ca dintii naturali – si pot dura o viata intreaga.

Programeaza-te

Implanturile stabilizeaza de fapt osul si previn pierderea inevitabila a osului care apare atunci cand dintii se pierd. Titanul pur, din care se fabrica aproape toate tipurile de implanturi, are proprietatea unica de a fi “osteofil” (iubitor de os), imbinandu-se astfel biochimic cu osul. Fuziunea cu osul este asemanatoare unui stalp in beton, care nu permite deloc miscarea.

Stresul fortelor musculare se transmite direct prin implanturi la os – pe care le receptioneaza foarte bine. Acestea ofera practic aceeasi functie ca radacinile dintilor naturali, incluzand stimularea osului, stabilizandu-l astfel si prevenind pierderea acestuia.

Succesul, de la concept la design.

Sistemele de inlocuire a dintilor cu implanturi cuprind adesea unitati separate si interconectate, care pot permite scoaterea si inlocuirea componentelor coroanei daca este nevoie.

Odata ce un implant este plasat in os, trebuie sa fie permisa desfasurarea procesului de integrare osoasa, de obicei intre doua si patru luni. Unul dintre motivele principale pentru respingerea implantului precoce este “incarcarea” cu forte musculare prea devreme. Numai in circumstante controlate cu atentie, in cazul in care stabilitatea implantului (implanturilor) poate fi asigurata, este posibila plasarea precoce a coroanelor implantului, cu un grad de succes previzibil.

Cheia succesului implantului.

In mainile unei echipe experimentate, implanturile plasate chirurgical, nu numai ca permit fabricarea coroanelor implantate care arata natural, dar si functioneaza corespunzator si sunt usor de intretinut – nu se deosebesc de dintii reali. Cheia succesului implantului – poate fi rezumata prin a raspunde la doua intrebari:

1) Este posibil ca un implant sa fie plasat in pozitia corecta pentru a permite o estetica naturala si o functie corecta a dintilor?

2) Exista suficient os si este in locul potrivit pentru a permite inlocuirea dintilor cu un implant?

Plasarea si pozitionarea implanturilor depind de volumul si densitatea osului, care sunt, prin urmare, esentiale pentru succes. Cercetarile documentate si studiile clinice indica rate de succes de peste 95% – care sunt mai mari decat orice alta optiune de inlocuire a dintilor, chiar si in zonele cu o densitate osoasa scazuta. Odata integrate si functionale, restaurarile cu implanturi dentare pot dura o viata.

Avantajele inlocuirii dintilor lipsa cu implanturi dentare.

Implantul dentar este optiunea de restaurare care arata, se simte si functioneaza ca un dinte natural. Alte alternative, cum ar fi puntile si protezele dentare, nu pot face acest lucru si pot duce mai tarziu la retractia osoasa.

Implantul dentar este extrem de sigur si poate dura o viata.

In medie, puntile dentare pot dura intre sapte si zece ani. Dupa aceea, ar putea fi necesar sa fie inlocuite. Pe de alta parte, implanturile dentare pot dura o viata daca sunt plasate si ingrijite corespunzator. Este nevoie doar de ajustari periodice, dar nu necesita inlocuire.

Implantul dentar nu dauneaza nici unui alt dinte.

Spre deosebire de o punte dentara in care dintii adiacenti vor fi slefuiti/preparati pentru a putea fixa lucrarea, implantul dentar se plaseaza prin inlocuirea radacinii dintelui lipsa.

Implantul dentar este plasat chirurgical in interiorul maxilarului. Prin urmare, poate sa pastreze maxilarul intact si sanatos. Dimpotriva, puntea dentara si proteza dentara vor continua sa deterioreze osul si radacinile dintilor adiacenti.

Este simplu sa pastrati o buna igiena orala.

Implanturile dentare pot fi curatate si periate la fel ca dintii naturali. Implantul dentar elimina, de asemenea, inconvenientul indepartarii protezelor dentare pentru a le curata noaptea sau dupa masa.

Afla daca esti un candidat potrivit astazi!

Pentru a afla daca implanturile sunt alegerea potrivita pentru dumneavoastra, sunati la 0733.336.825. Echipa La Stomatologie este prietenoasa, primitoare si va poate face o recomandare detaliata cu privire la alegerea cea mai buna pentru sanatatea orala, adaptand-o la nevoile dumneavoastra.
Programeaza-te
2019-12-04T14:57:18+02:00