Fatetele dentare

Fatetele Dentare

Fie ca este vorba despre inchiderea spatiilor, cresterea dimensiunii dintilor sau modificari de culoare, fatetele dentare constituie modalitatea cea mai conservatoare de a obtine o modificare dramatica a zambetului dumneavoastra.

Programeaza-te

Constituind adesea o alternativa la coroanele dentare, fatetele sunt „piese” foarte subtiri din ceramica sau plastic lipite pe suprafata dintilor. Acestea pot constitui o solutie in cazul dintilor cu modificari severe de culoare, ciobiti, cu mici gauri sau defecte, cu forme anormale sau inghesuiti, sau pentru corectia unor spatii inegale sau nedorite.

Cine este un candidat pentru fatete dentare ceramice?

Foarte adesea oamenii au dintii imperfecti, fie cu forme anormale, ciobiti, inghesuiti, cu mici denivelari ori cu dimensiuni inadecvate, ceea ce creaza un aspect inestetic.

Pentru a corecta aceste aspecte, se pot utiliza fatete dentare ceramice ce pot fi o solutie pentru asemenea neregularitati si confera un zambet placut si de lunga durata. Acestea sunt aplicate peste dintii frontali pentru a modifica culoarea/forma dintilor.

Cat costa fatetele dentare?

Fatetele dentare costa intre 1200 si 1600 RON per dinte si necesita doua vizite la medicul dentist la o saptamana sau doua distanta. Fatetele dentare din ceramica ofera o longevitate mai mare decat cele de compozit.

Fatetele dentare compozite costa semnificativ mai putin, intre 200 si 400 Lei, dar rezista in mod normal mai putin decat in cazul celor ceramice.

Avantajele si dezavantajele fatetelor dentare

Avantaje: Fatetele dentare sunt des intalnite in crearea sau reconstructia unor zambete noi. Cu ajutorul unor fatete dentare ceramice, poti obtine zambetul visat intr-o perioada foarte scurta de timp. Puternice si foarte durabile, fatetele dureaza intre 10 la 15 ani si se pot realiza in culori care lumineaza dintii inchisi la culoare.

Fatetele sunt realizate de obicei pe parcursul a doua programari de cate o ora si jumatate si pot sa contribuie si la intarirea dintilor. Nu exista costuri in plus de intretinere in afara unei vizite de verificare la medicul dentist, urmata de un periaj potrivit si o igiena orala adecvata.

Dezavantaje: Este nevoie de o saptamana sau doua pentru ajustarea fatetelor dintilor a caror culoare, marime, spatiere si forma a fost schimbata. Se intampla ca dintii sa sufere de o sensibilitate minora dupa ce acestia au fost pregatiti pentru fatete, in timpul purtarii fatetelor temporare.

Unii pacienti pot avea anumite dificultati in vorbire, de obicei pronuntand sunete ca „s” sau „f”. Acest lucru poate fi corectat prin ajustari minore pe care medicul le poate face.

Este normal sa observati variatii subtile in culoarea fatetelor la o verificare atenta, ca si in cazul dintilor naturali. Poate fi necesara o perioada de adaptare, pana cand noul zambet se va simti natural.

Daca suferiti de bruxism, inclestarea sau macinarea dintilor, fatetele pot fi afectate, ciobite sau crapate. Va recomandam sa va adresati medicului dentist in legatura cu purtarea unei gutiere noaptea pentru protejarea zambetului dumneavoastra.

Afla daca esti un candidat potrivit astazi!

Pentru a afla daca fatetele dentare sunt alegerea potrivita pentru dumneavoastra, sunati la 0733.336.825. Echipa La Stomatologie este prietenoasa, primitoare si va poate face o recomandare detaliata cu privire la alegerea cea mai buna pentru sanatatea orala, adaptand-o la nevoile dumneavoastra.
Programeaza-te
2019-12-04T15:16:11+02:00