Albirea dentara

Albirea Dentara

Una dintre cele mai usoare cai de a recastiga aspectul natural al zambetului dumneavoastra este prin procedurile eficiente si sigure de albire a dintilor. In prezent, toata lumea poate avea un zambet mai alb, mai stralucitor.

Programeaza-te

Cu timpul, ati putea observa ca dintii au devenit galbeni si au pierdut aspectul sanatos pe care il aveau odata. Acest lucru este cauzat de alimente cum ar fi ceai, cafea sau sucuri acidulate, care se acumuleaza si patrund In straturile profunde ale dintilor.

Ce se albeste, de fapt, in acest proces?

Structurile dintelui sunt reprezentate de smalt, dentina (sub smaltul dentar) si cementul (substanta dura ce acopera radacina dentara). Aceste structuri protejeaza pulpa dentara (asa-numitul “nerv” al dintelui).

Culoarea naturala a smaltului dentar este alb-translucida, accentuata de culoarea structurilor aflate sub acesta. Cea a dentinei este galbena, dar are o structura poroasa si permite anumitor compusi provenind din “nervul” dentar sa treaca in dentina, colorand-o in maroniu, maroniu-roscat sau maroniu-gri.

Din acest motiv, simpla periere a dintilor nu poate preveni colorarea dintelui in galben inchis pe masura ce avansam in varsta.

Procesul de albire nu va reusi sa indeparteze petele negre datorate obturatiilor (“plombelor”) vechi de amalgam. Acestea putand fi indepartate doar prin inlocuirea lor cu ajutorul materialelor compozite sau prin incrustatii ceramice.

De asemenea, albirea nu va putea indeparta petele datorate fluorozei, acestea putand fi ascunse doar cu ajutorul fatetelor ceramice sau a coroanelor integral ceramice.

Oricare alte coloratii ale dintelui vor disparea in cursul procesului de albire.

Cand apelam la un profesionist?

Albirea dentara este una dintre cele mai obisnuite operatii de cosmetizare a zambetului, usor de aplicat si cu rezultate vizibile si durabile. Daca doriti sa beneficiati de albire, contactati medicul dentist pentru a discuta despre procedura. In urma unei consultatii, medicul dentist va poate sfatui cu privire la cea mai buna abordare pentru albirea danturii dumneavoastra.
Programeaza-te
2019-12-04T14:49:05+02:00